Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه ایران در گفت‌وگو با سیف الله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور نوشت: این روزها با توجه به شیوع بیماری کرونا و نداشتن کارت ملی هوشمند، افراد فاقدکارت در ادارات یا بانک‌ها به مشکل برخورده‌اند؛ پیش از این گفته شده بود بیش از ۱۰ میلیون نفر در نوبت دریافت کارت ملی هوشمند هستند اما خیلی‌ها با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت با اینکه ماه‌ها از زمان ثبت‌نام آنها گذشته ولی هنوز موفق به دریافت کارت ملی خود نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر از جمعیت کل کشور چه تعداد کارت هوشمند ملی دریافت کرده‌اند و چه تعداد باقی مانده‌اند؟ آیا افرادی هستند که هنوز ثبت‌نام نکرده باشند؟

از جمعیت ۶۲ میلیون نفری واجد شرایط حدود ۶۰ میلیون نفر مراحل تکمیل ثبت‌نام را انجام داده‌اند که از این تعداد ۵۰ میلیون نفر کارت‌هایشان را تحویل گرفتند و حدود ۱۰ میلیون نفر هنوز فاقد کارت ملی هستند، از تعداد ۱۰ میلیون نفر باقی مانده نیز دو میلیون نفر نیز هنوز ثبت‌نام را انجام ندادند؛ مابقی ثبت‌نام‌ها انجام شده و در نوبت دریافت کارت هوشمند ملی هستند.

دلیل به طول کشیدن روند توزیع کارت ها چیست؟ مشکل اصلی کجاست و تا چه زمانی مردم باید منتظر بمانند تا کارت‌هایشان صادر شود؟

ما در تأمین بدنه مشکل داشتیم، چون بدنه کارت‌ها از خارج از کشور وارد می‌شد و به‌دلیل شدت گرفتن تحریم‌ها در این خصوص با مشکل مواجه شدیم، اما مدتی است که در داخل کشور توانستیم بدنه کارت‌ها را تهیه کنیم، در حال حاضر هم این ظرفیت را داریم که ماهانه دو و نیم میلیون بدنه کارت در داخل کشور تأمین کنیم.

فکر می‌کنید تا پایان امسال چند نفر می‌توانند کارت ملی هوشمند خود را دریافت کنند؟

چون در خصوص تأمین مواد اولیه برای ساخت بدنه کارت ملی در داخل کشور مشکل داریم، متأسفانه نمی‌توان تاریخ دقیقی برای دریافت تمام افراد باقی مانده اعلام کرد اما به تدریج کارتها در حال صدور و تحویل به شهروندان هستند.

همکاری دولت با شما در این خصوص چگونه است و دولت چه دستوری در خصوص نهادها یا بانک ها داده است تا مشکلات مردم در این حوزه حل شود؟

به دستور رئیس جمهور، خوشبختانه مشکلات در حال حل شدن هستند، با اعلام رئیس‌جمهوری و ابلاغ به همه استانداران، از ادارات و نهادها خواسته شده تا از مردم کپی کارت را اخذ نکنند، اگر هموطنی تکمیل ثبت‌نام کرده باشد اما هنوز کارت خود را نگرفته باشد، می‌تواند در هر اداره‌ای با سریال شناسنامه کار خود را انجام دهد، در غیر این صورت تخلف صورت گرفته است. به دستور دولت کلیه استعلام‌ها نیز به‌صورت آنلاین و برخط هستند.

افرادی که باقی مانده‌اند و هنوز ثبت‌نام انجام نداده‌اند و همچنان با مشکلات اداری در حال دست و پنجه نرم کردن هستند، برای ثبت‌نام چه اقدامی باید انجام دهند؟

جاماندگان تعداد کمی هستند و به‌دلیل عدم اعتبار کارت های نمونه قبلی در صورتی که فردی هنوز ثبت‌نام انجام نداده باشد، ممکن است با مشکل مواجه شود. در این خصوص دو هزار دفتر پیشخوان دولت برای ثبت‌نام مشغول انجام خدمات هستند که شهروندان می‌توانند به این دفاتر جهت ثبت‌نام مراجعه کنند. بیش از ۹۵ درصد از جمعیت کل کشور این مراحل را انجام داده‌اند و تنها تعداد کمی باقی مانده‌اند.

بسیاری از شهروندان در مراجعه به بانک‌ها و برخی از ادارات شاهد برخورد سلیقه‌ای آن بانک یا اداره هستند، برخی بدون وجود کارت ملی هوشمند یا کپی آن کار مشتری را راه نمی‌اندازند، قانون در این خصوص برای بانک‌ها یا اداراتی که سختگیرانه برخورد می‌کنند، چه می‌گوید؟

بانک‌ها مکلف هستند، در برخورد با موضوعات مشتری با سریال شناسنامه و شماره ملی که در رسید کاغذی در دست مشتری است، کار را انجام دهند، این دستوری است که رئیس‌جمهوری ابلاغ کرده و نباید از آن سرپیچی کرد.

با توجه به نزدیک بودن انتخابات و نبود کارت ملی، ممکن است برخی با مشکل درخصوص رأی دادن مواجه شوند، اگر تا آن زمان کارت‌های هوشمند ملی صادر نشود، چگونه می‌توان در خصوص انتخابات، مشکلات را کاهش داد؟

در بحث انتخابات شورای اسلامی و ریاست جمهوری سامانه استعلام و احراز هویت وجود دارد. در مسأله انتخابات بیشتر بحث داشتن شناسنامه الزامی است و اصلاً اخذ کارت هوشمند ملی مطرح نیست اما چنانچه انتخابات حتی به‌صورت الکترونیکی هم باشد، یکی از اقلام مورد نیاز اصل شناسنامه است و در این خصوص با هیچ مشکلی مواجه نخواهیم شد.

در زمینه ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی برای انتقال ملک وجود کارت ملی در آن محل الزامی است، بنابراین کسانی که کارت ملی ندارند چه باید بکنند؟

هفته گذشته با سازمان ثبت اسناد تفاهمنامه‌ای داشتیم که از این به بعد کارت هوشمند ملی به‌صورت فیزیکی درخواست نشود و با اسکن اثر انگشت و ارتباط با سامانه احراز هویت، کار نقل و انتقالات به راحتی صورت گیرد. در هر اداره یا نهادی هم که نیاز به فیزیک کارت باشد، اگر افراد ثبت‌نام را انجام داده باشند، به هیچ مشکلی بر نخواهند خورد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت توقیف نفتکش کره ای اعلان های بین المللی سقوط بوئینگ 737 ثبت احوال کارت ملی هوشمند صدور کارت ثبت نام آلودگی هوا مازوت توقیف نفتکش کره ای اعلان های بین المللی سقوط بوئینگ 737 کارت هوشمند ملی کارت ملی هوشمند هنوز ثبت نام میلیون نفر باقی مانده بدنه کارت بانک ها کارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۰۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟

امروزه با شکل دیگری از جرائم روبرو هستیم که با استفاده از اینترنت و تکنولوژی به وقوع می‌پیوندد. یکی از جرایمی که امروزه بسیار شایع شده و افراد زیادی سرمایه خود را بر اثر آن از دست داده‌اند، جرم کلاهبرداری با دستگاه اسکیمر می‌باشد. در کلاهبرداری به این روش، سارقان حرفه‌ای یک بخش جدیدی را به عابربانک یا دستگاه کارت‌خوان خود متصل می کنند و از همین طریق اقدام به کپی‌برداری از اطلاعات کارت بانکی کرده و با تخلیه اطلاعات حساب افراد، سرقت‌های میلیونی انجام می‌دهند.

به زبان ساده‌تر باید بگویم که اسکیمینگ یعنی کپی‌برداری غیرقانونی از اطلاعات کارت بانکی فرد بر روی یک کارت بانکی دیگر که از این طریق، این مجرمان خطرناک می‌توانند حساب بانکی فرد را در زمان کوتاهی خالی کنند. در حال حاضر اکثر مردم با استفاده از کارت‌های عابربانک خود اقدام به خرید از فروشگاه‌ها، کارت به کارت و... می‌کنند، افزایش این کارها در فضای حقیقی و مجازی باعث شده تا عده‌ای از افراد سودجو با ابداع روش‌های جدیدی مثل اسکیمر و فیشینگ دست به کلاهبرداری‌های میلیونی و غیرقابل جبران بزنند.

روش سارقان در کلاهبرداری به روش اسکیمر

معمولا در اسکیمر سارقان دو روش را جهت دست‌یابی به اطلاعات کارت‌های بانکی شما استفاده می‌کنند، در روش اول این سارقان حرفه‌ای دوربینی را در کنار جایی که شما کارت خود را وارد دستگاه می‌کنید، قرار می‌دهند تا از این طریق رمز کارت شما را بدست بیاورند و در روش دوم سارقان بر روی کیبورد اصلی عابربانک‌ها، یک کیبورد دیگر نصب می کنند که این کیبورد جعلی عین کیبورد اصلی می‌باشد، به‌طوری که این کیبورد جعلی وظیفه دارد تمامی اطلاعاتی که شما وارد می‌کنید را ذخیره کند و از این طریق مجرمان حساب بانکی شما را خالی می‌کنند. اسکیمر و فیشینگ یک تهدید بسیار خطرناک و جدی برای بانک‌ها و مردم در جامعه امروزی می‌باشد؛ چرا که امروزه کاربران فضای مجازی افزایش زیادی پیدا کرده است.

قانون چه مجازاتی برای این جرم در نظر گرفته است؟

مطابق با قانون این دست از کلاهبرداری‌ها و سرقت‌های اینترنتی جرم بوده و مجازات سنگینی هم دارد، چنان که قانونگذار ما این دست از جرائم را در قانون جرائم رایانه‌ای مصوب سال ۱۳۸۸ پیش‌بینی کرده است و در ماده ۱ این قانون به صراحت بیان شده است: هرکس به طور غیرمجاز به داده ‌ها یا سیستم‌های رایانه‌‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

قانونگذار ما در خصوص سرقت‌های اینترنتی هم به این سارقان حرفه‌ای مطابق با ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه ای می‌گوید: هرکس به طور غیرمجاز داده‌ای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • گوشی جدید ناتینگ، ۲ روز دیگر رونمایی می‌شود
  • کار از جاره کارت سوخت خودرو گذشت / فروش با قیمت ۳۰ میلیون تومان!
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • تمدید کارت ویژه مهاجرین افغانستانی
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد